Behandeling van gebitsslijtage.

Tandarts Niek Opdam is gespecialiseerd in het behandelen van mensen die een gesleten gebit hebben. Bij gebitsslijtage worden tanden en kiezen korter en komt het gevoelige tandbeen bloot te liggen waardoor het gebit lelijk wordt en ook pijnlijk kan zijn bij eten en warme en koude dranken.

Oorzaak gebitsslijtage.

Gebitsslijtage kan ontstaan door :

- Inwerking van zuur uit bijvoorbeeld de voeding of maagzuur. We spreken dan van gebitserosie
- Knarsetanden. Mensen die heel erg knarsetanden kunnen daardoor als het ware hun eigen gebit opeten.
Tijdens het slijtageproces vergroeit het gebit waardoor er geen plaats meer op de kauwvlakken is om die af te dekken en de gesleten kiezen en tanden kunnen dan alleen maar hersteld worden door de beet flink te verhogen. Daarom moeten bij een behandeling meestal alle tanden en kiezen worden behandeld. De beste manier is om dat met composiet te doen, dat wordt geplakt aan de tand. Dan hoeft er weinig aan de toch al weggesleten tanden te worden geslepen en het is tevens de meest goedkope behandeling.

Doorverwijzing voor gebitsslijtage.

Tandarts Opdam behandelt vaak op verwijzing van collega tandartsen patiënten die ernstige gebitslijtage hebben. Allereerst maakt u een afspraak voor een intake consult. Tijdens dat consult wordt vastgesteld wat het probleem is en of er behandeld moet worden. Voor een uitgebreide behandeling moeten mondfoto's, röntgenfoto's en gebitsmodellen worden gemaakt zodat een voor u precies passend behandelplan kan worden gemaakt. Het kan zijn dat u wordt gevraagd mee te doen aan een onderzoek van de Radboud Universiteit, waarvoor u dan in de praktijk van Niek Opdam wordt behandeld.

Kosten behandeling gebitsslijtage.

Wat betreft de kosten hangt het van de toestand van het gebit af of er mogelijk een bijdrage uit de basisverzekering kan worden verkregen. Die mogelijkheid zal worden besproken en eventueel zal bij de zorgverzekeraar een aanvraag worden ingediend. Toch zult u altijd rekening moeten houden met een eigen bijdrage voor de behandeling.
Tandartspraktijk Niek Opdam
Erosie en tandenknarsen
Door erosie en tandenknarsen kunnen de tanden ernstig gesleten zijn en pijnlijk worden bij eten en drinken. De korte tanden worden brokkelig en lelijk.
Sportdrank en tandenknarsen
Als gevolg van sportdrank en tandenknarsen gesleten gebit van een 30 jarige man. Rechts na het weer herstellen met composiet.
Maagzuur
Door maagzuur weggesleten gebit, rechts na herstel met composiet.Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
terug  verder  Home
KeMo PC Special ©2011-2020