Cosmetische tandheelkunde.

Iedereen wil graag mooie tanden zodat je met een fraaie lach voor de dag kunt komen. Door scheve tanden, verkleurde tanden of misvormde tanden hebben mensen soms de wens om hun voortanden te verfraaien. Dat kan met facings van composiet of porselein of soms door het bleken van tanden. Tandarts Niek Opdam is gespecialiseerd in dit soort behandelingen, vooral met behulp van composiet.

Behandelingsalternatieven.

Natuurlijk moeten eerst alle alternatieven worden bekeken die mogelijk zijn als oplossing voor de hulpvraag van de patiënt zoals het plaatsen van kronen, het behandelen met beugels en dergelijke. Als er mogelijk advies van een orthodontist, implantoloog of porseleinspecialist moet worden ingewonnen om tot een goede afweging te komen, dan gebeurt dat in overleg met u en een aantal tandartsen(specialisten) waar Tandarts Opdam regelmatig mee samenwerkt.

Composietfacings.

Meestal zal een cosmetische hulpvraag met behulp van facings worden opgelost. Composietfacings worden direct in de mond vervaardigd en zijn gemaakt van 'wit vulmateriaal'. Tandarts Opdam is daar zeer ervaren in en kan met composiet fraaie resultaten bereiken zoals hiernaast te zien is op de voorbeelden.

Hoe lang gaan facings mee?

Composietfacings hebben een levensduur tussen de 5 en 10 jaar, met name afhankelijk van de patiënt. Meestal ontstaat er een hernieuwde hulpvraag als de facings verkleuren. Dan kunnen er gemakkelijk nieuwe worden vervaardigd, zoals hiernaast zichtbaar op een voorbeeld. Porseleinen facings hebben als eigenschap dat ze niet verkleuren, waardoor ze langer mooi blijven dan composietfacings. Daarvoor zijn ze echter weer veel duurder, en ook porseleinen facings kunnen kapot!

Combinatie met orthodontie.

Een speciale categorie patiënten zijn de mensen, vaak jongeren, die eerst door de orthodontist worden behandeld, waarbij tanden en kiezen worden rechtgezet. Soms is het in een aantal gevallen nodig dat na afloop van zo'n behandeling de vorm van tanden wordt aangepast om het eindresultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Tandarts Opdam werkt met diverse orthodontisten samen en voert na verwijderen van de beugel dan dergelijke cosmetische behandelingen uit.

Tandartspraktijk Niek Opdam
Verkleurde tanden.
Verkleurde tanden.
Scheve tanden.
Scheve tanden.
Spleetjes tussen de tanden.
Spleetjes tussen de tanden.
Vervangen van 10 jaar oude facings.
Vervangen van 10 jaar oude facings.
Teruggetrokken tandvlees.
Teruggetrokken tandvlees.Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
terug  verder  Home
KeMo PC Special ©2011-2020